Då har man fixat och donat
hela dagen!
Granen är inne, men inte klädd,
skinkan griljerad, men inte avsmakad.
Paket är inslagna och etiketter är på,
sängarna är renbäddade,
med skönaste Beach house!
Nu väntar ett dignande julbord!
Min fina ERNST ljusstake som är köpt på HULDAs i Örebro
En liten stjärna pryder granen än så länge!
I morgon ska det lagas revbensspjäll!
Måste fråga hur ni gör era revbensspjäll?
Har ni dom bara i ugnen eller förkokar ni dom innan?
och vad har ni för griljering?
Honung, sirap eller annat?
Nix dags att fixa till sig inför kvällen!
Kram Helena
26 kommentarer:
Hur jag gör mina revbensspjäll? Inte alls :-)
Kram Lena
Jag ÄLSKAR revbenspjäll, alltid! Och har verkligen upptäckt hur fina de blir av att förkoka dem. Och sedan krydda med allsköns olika såser. Finns så många olika recept där ute i receptvärlden. Men a och o - förkoka på LÅG värme eller göra dem i ugnen på LÅG värme och länge. Sedan pensla med mustig sås och göra sista slängen i ugnen så de blir frasiga och fina. kram Milla
Revbensspjäll...har aldig gett mig på att göra egna. Lägg gärna ut ett recept om du hittar ett mumsigt. Ha en magiskt mysig fredagskväll så här dan före dan före dan före dopparedan (blev det rätt nu!?) Krams m
Jag tar rimmade revben som jag först kokar, sedan griljeras i ugn enligt något recept från icas buffé som jag inte hittar just nu och börjar få lite smått panik över...(det är någon glace med chili har jag för mig).
Lycka till med julfixet
Hej Helena !
Revbensspjällen brukar jag förkoka och sedan ugnsgriljera dom..då blir dom så där saftiga och goda.
Imorrn åker vår julskinka in i ugnen och förhoppningsvis ska granen komma på plats oxå.
En riktigt God Jul till dej vännen..kraaaam
Ett litet fint pepparkakshus!
Ha en skön kväll! Anita
Så vackra bilder- nu är jag i julstäming grande!
Vad gott det låter med revbensspjäll. Och allt du fixat...härligt!
Kram
Lotta
Vad mycket du hunnit med. Härlig julstämning hos dig.
Jag gör inga revben alls:)).
Ha en fin kväll.
Kram Maria
Mannen brukar göra revbensspjäll ibland..vet inte hur han gör...bara att det smakar gott ;))...men i år har han inte gjort några !!
Önskar dej en fin kväll...med mycket mys!
Kramar från bia
Oj så fina bilder! Tyvärr gör jag aldrig revbenspjäll så jag har inga tips att ge.
Kram
härligt när granen är på plats, gillar den där stjärnan!
men det där med revbensspjällen lämnar jag åt min man, så jag tyvärr inte hjälpa dej... :-)
Här ar det oxå fixats hela dagen!!!
Så nu har jag sjunkit låååångt ner i soffan :)
Och efter storhandling på Ica Maxi så krävs det dessutom ett stort glas rödvin ;)))
Hoppas att ni får en bra kväll.
Kram Thess
Flotte bilder!
Lite adventsstaken din kjempegodt:))
Ønsker deg og dine en fantastisk flott jul!!
Håper den blir fiiiin ♥
Härliga bilder!
Skönt att fått så mycket gjort.
Här blir det pyssel imon utan stress ;)
Revbensspjällen gör mannen min... i ugnen. Kramis Suss
Vilket gulligt pepparkakshus!
Revbenen överlämnar jag i makens händer...;)
Kram
fina bilder! gör inte revbenspjäll så tyvärr kan jag inte ge råd. kram Nilla
Vegetariskt här så det blir inga revbensspjäll..
Gillar det snygga ljusfatet från Ernst!
Kram, kram
Det blir inga revbensspjäll här, mamma gjorde de bästa och det är de ingen idé att jag ens prövar på...
Glöggen köpte jag på Ikea, otippat jättegod.
God Jul på dig!
Åh så vackert... fint pepparkakshus! Jag hoppar över revbenspjällen. Jag rullar köttbullar med julkryddor!
KRAM Anna
Härliga julbilder. Killarna blir utan revben till jul, men i vanliga fall förkokar jag dem o pensla på en glace o sen in i ugnen. Killarna älskar det. Själv är jag en veggis o äter inte det. Ha en härlig lördag. Kramisar Tina
Min man brukar göra till vardags med lite olika glace eller marinad men till jul är det svärfars uppgift och hur han gör julk-revben har jag ingen aning om, mer än att de är goda.
Gott med julbord!
Kram Anna - Mitt hus på landet
Ska ni till Malmö! Om ni har bil är ett litet tips att köra till Vindåkra gård vid Tygelsjö strax utanför Malmö. Det är ett tag sen vi var där och man har startat om på nytt. Lite i stil med Tintinstyle och en uppskattad servering.
http://vindakra.se/
Kram Anita
Förkokar dom, glaserar med honung och barbecuesås kram Diana
Fina bilder
Här är revbenen just i ugnen
Jag kör dem först i ugnen i 200 grader ,med bara grillkrydda på
Sen en marinad med chilisås ,soja, vinbärsgele och honung pensla o så in i ugnen igen till de blivit griljerade
jättegoda
ha en skön helg
FINT PEPPERKAKS HUS ♥ HAR TYVÄRR INGA BRA RECEPT ATT BJUDA PÅ TILL DET. JAG GÖR INGA REVBESNSPJÄLL. JAG KÖR VARMKÅLSALLAD EFTER ERNST I ÅR:)
HA EN FIN DAG VÄNNEN!
KRAM ♥CC♥
Vilken fin Ljusstake från Ernst, var har du köpt den?
Skicka en kommentar