Hej hej!
Nu väntar en riktig mathelg.
Vad brukar ni stoppa i er?
Samma som julmaten?
Jag vill helst bryta av med
lite mer vårfräsch mat. Lite mer åt det vegetariska hållet, då kan det ju vara svårt att veta vad man skall dricka
till.
Nu jobbar jag ju hela helgen
men det kommer finnas utrymme att umgås
och äta och dricka gott i vänner lag.
Erkänn, du vill äta mer vegetariskt och här får du en anledning till:
Patchwork är en serie viner som matchar det vegetariska köket. Varsågod,
några lättlagade och sjukt goda recept för säsongen.
Ät mer grönt! Och drick mer rött. Eller vitt. Patchworks viner är speciellt utvalda att matcha det vegetariska köket och nu släpps även ett vitt!
Ät mer grönt! Och drick mer rött. Eller vitt. Patchworks viner är speciellt utvalda att matcha det vegetariska köket och nu släpps även ett vitt!
Kolla matinspirationsfilmerna och välj vinet som garanterat
passar.
Har du svårt att matcha vin med mat? Använd guiden som parar ihop vinerna i Patchwork-serien med goda vegetariska rätter. Här är några snygga recept.
Att laga vegomat är trendigare än på 70-talet. Fast vi har lämnat linserna och kålsopporna långt bakom oss. Nu är det fräscha och rena smaker som gäller. Och bra viner speciellt som matchar det gröna köket. Som vinerna från Patchwork. Gör vårt goda recept här och matcha med det nya vita vinet som är utvalt till.
Morotscarpaccio
Ingredienser
• 4 st jämnstora, stora morötter
• 1 tsk salt
• ½ rödlök
• 2 msk svart tångrom
• 1 msk olivolja
• ½ citron
• 1 dl havre creme fraiche
• 1 krm flingsalt
• Nymald svartpeppar
Tillagning
1 Skala morötterna och koka dem al dente i saltat vatten i ca 10 minuter
2 Skär morötterna tunt på diagonalen med en kniv eller mandolin
3 Placera ut morotsskivorna i ett fint mönster på ett uppläggningsfat
4 Pressa över citronjuice och låt dra i några minuter
5 Finhacka undertiden rödlöken och strö den sedan jämt över morötterna
Klicka ut gräddfil och tångrom med jämna mellanrum över fatet och toppa med olivolja, salt, svartpeppar och några dillkvistar. Servera som en förrätt eller på en buffé
Har du svårt att matcha vin med mat? Använd guiden som parar ihop vinerna i Patchwork-serien med goda vegetariska rätter. Här är några snygga recept.
Att laga vegomat är trendigare än på 70-talet. Fast vi har lämnat linserna och kålsopporna långt bakom oss. Nu är det fräscha och rena smaker som gäller. Och bra viner speciellt som matchar det gröna köket. Som vinerna från Patchwork. Gör vårt goda recept här och matcha med det nya vita vinet som är utvalt till.
Morotscarpaccio
Ingredienser
• 4 st jämnstora, stora morötter
• 1 tsk salt
• ½ rödlök
• 2 msk svart tångrom
• 1 msk olivolja
• ½ citron
• 1 dl havre creme fraiche
• 1 krm flingsalt
• Nymald svartpeppar
Tillagning
1 Skala morötterna och koka dem al dente i saltat vatten i ca 10 minuter
2 Skär morötterna tunt på diagonalen med en kniv eller mandolin
3 Placera ut morotsskivorna i ett fint mönster på ett uppläggningsfat
4 Pressa över citronjuice och låt dra i några minuter
5 Finhacka undertiden rödlöken och strö den sedan jämt över morötterna
Klicka ut gräddfil och tångrom med jämna mellanrum över fatet och toppa med olivolja, salt, svartpeppar och några dillkvistar. Servera som en förrätt eller på en buffé
Det här är en rätt som skall få finnas på vårt middagsbord i påsk.
Vad äter ni till Påsk?
Börjar ni också tänka på att äta mer Hälsosamma alternativ?
Ha en bra Tisdag.
Kram Helena
Sponsrat inlägg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar