lördag 29 augusti 2015

Mac book?

Hej hopp!


Nu är jag på väg till jobbet snart.


Har en fundering som jag vet att ni andra kan svara på.

Vad är skillnaden på en
och en
Eller rättare sagt, vilken av datorerna räcker för mig?

Har funderingar på om jag skall investera i en ny bärbar dator.


Ha en trevlig Lördag allesammans.


Kram Helena

14 kommentarer:

Milla sa...

Min IT säljare hemma säger att air är tunnare, lättare, lite mer "flashig" men långsammare än pro. Så en smaksak kanske vad man väljer, jag är ingen Macanvändare dock så har ingen egen koll :)

eastcoastmom sa...

Jag har en fem år gammal Pro, men tycker den är så tung! Båda tonåringarna här hemma har fått varsin Air och det ska jag nog också köpa inom ett år. Beror lite på vad du använder din Mac till, om du har stora program som Photoshop, då kanske Pro är bättre.

Hälsningar från Connecticut

Lasse sa...

Ja en MB Air är nog perfekt om du vill ha smidig bloggdator som du kan ha med i en handväska om du vill. Som föregående talare säger så kan du inte uppgradera RAM minne etc lika mycke i en Air som en Pro, men kör du inte jättetunga program så funkar en Air bra.
Oavsett vilken så gäller det numera att bestämma hur mycke Hårddisk och Ram minne du vill ha för det går INTE att uppgradera efteråt. De är lödda direkt på moderkortet.
Ska du ha bra råd o tips så gå INTE till Elgiganten som du länkat till eller MM, gå hellre till Digital Inn på Drottningsgatan i Örebro. Där vet de vad de pratar om, stormarknaderna tror att de vet vad de pratar om... :-)

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

Hej Helena .Jag har en air som är hur enkel som helst att bära med sig då den väger jättelite och är liten i storlek vilket är troppen ....däremot får man ladda över bilder till något externt hela tiden då den rymmer minimalt med minne . så det där med ramminnet är viktigt att tänka på innan.

Kram Pernilla

Lasse sa...

RAM minne är arbetsminnet och där lagras ingenting, hårddisken däremot, och där kan man på Macbook air välja mellan 128Gb eller 256Gb, det senare rymmer en hel del...
RAM minne kan välja mellan 4 Gb och 8Gb
F.ö. är det att rekommendera att alltid spara sina bilder på extern disk, eller åtminstone göra regelbundna backuper. I Mac datorer finns det inbyggd program för detta, TimeMachine.
Händer något med datorn tackar man Gud att man kört TimeMachine ofta...och kan återställa allt.

Mittgodastefinaste sa...

Ingen aning men tipsa gärna sen när du bestämt dig! Min dator håller på att lämna in och jag hatar det. Det är en supergammal skrutt men jag är så vaaaaan vid den!

En fin söndag till dig Helena!

Kram Jenny

Lena - gott för själen sa...

Jag har en Air och är jättenöjd. Tycker den är blixtsnabb, men då jämför jag med en vanlig pc. Möjligen är PRO ännu snabbare, men då tror jag vi snackar enstaka sekunder. Men jag är ingen expert. Och den är sååå mycket lättare än den gamla.

Jag har både Photoshop och Photoscape installerat OCH Lightroom, haha. Dessutom har jag Windows installerat, som tar jättemycket plats. Jag var lite nojig när jag skaffade Mac'en att jag inte skulle kunna använda Word och Excel på ett vettigt sätt, så sonen fick fixa Windows också. Dock har jag aldrig använt det eftersom Word och Excel för Mac'en funkar okej för husbehov. Här hemma behöver jag ju inga proffsversioner. Så jag kommer nog ta bort Windows.

Har även Google Earth installerat och det tar också en massa plats.

Och plats för bilder, ja. Jag ser nu att jag har drygt 12 000 bilder på drygt 50 GB. Och än så länge har jag inte behövt ladda över bilder externt för att skapa plats. Men den är sprängfull nu och protesterar. Måste bestämma mig för vilket redigeringsprogram jag ska spara.

Lycka till!
Lena

Sallys hus sa...

Hallå där!

Jag fick ju en air i födelsedagspresent med bytte på direkten till en PRO. Visst den är några gramm tyngre
Men min är ju så liten o smidig att det inte har någon betydelse.
Det som fick mig att välja PRO var utan tvekan grafiken. Jag som inte är så jätte haj såg ganska stor skillnad på grafiken då man ställde de båda datorerna bredvid varandra och jämförde samma bild.
Köpt emin på Elgiganten av en superduktig kille. (han visste vad han pratade om men försökte INTE pracka på mig varken den ena eller den andra...;)

Jag tror du blir nöjd oavsett vilken du väljer.

Kram Katarina

Annika sa...

Hoppas du fått svar på dina frågor för jag är dålig på sådana saker. Jag har ju en egen datatekniker här hemma så han får ta allt sådant. Fin klänning du hade in förra inlägget. Hoppas du får en fin söndag. Kram Annika

Ulrica sa...

Air är lättare och har lite mindre grafikkort och internminne. Air saknar Retina-skärm ( om nu inte den allra nyaste varianten fått det ) så det är väl en liten "finess-skillnad" på dem båda.

Prestandamässigt i rent dagligt användande tror jag inte du skulle märka någon skillnad.

Jag själv har en Pro och jag valde det egentligen enbart för att få den något krispigare Retina-skärmen.

Lycka till, du kommer bli supernöjd vilken du än väljer :)
Kram

Unknown sa...

PRO! när man bloggar och har mycket bilder o bildprogram är det ett måste med Pro. Kramis Pernilla

Lasse sa...

Vad kom Du fram till Helena efter alla tips?

Helenas enkla vardag sa...

Hej Lasse! Efter alla tips så verkar det som det måste bli en Mac book pro. Men har lite funderingar på vad man använder istället för word, excel eftersom de inte finns i mac miljön.
Tack för dina tips.
Kram Helena

Lasse sa...

Hej ! Jodå det finns visst Microsoft Office för Mac!
Det har jag på min.
Här ser du
http://www.microsoftstore.com/store/mseea/sv_SE/cat/Office/categoryID.69943800

Och som sagt fundera ordentligt på hur mycke RAM minne och Hårddisk du vill ha i den, för när du väl beställt datorn så kan du inte ändra dig.
Kul med Mac book pro, den är guld! Jag har två... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...