onsdag 13 april 2016

Att åldras med värdighet

Hejsan!

Nu kommer ett för många hett ämne,
för andra ett spännande ämne och för en del väcker det 
arga känslor.

För mig är det ett spännande ämne som jag studerar och iaktar,
jag fördömer ingen som väljer att göra det, men vet inte om jag själv skulle tordas.

Jag tänker att man gått ner många kilo i vikt och inte får bort allt fett, vilket man inte blir av med
trots viktnedgång, skulle ni kunna tänka er att operera bort det?
Det är väl där jag funderar, men det stannar nog bara vid just funderingar, precis som jag funderat i 
över 25 år på om jag skulle vilja ha en tatuering
Likaså funderar jag på om man fått alldeles för många rynkor i ansiktet och botox eller fillers skulle kunna hjälpa skulle ni göra det då?
Där är jag mer modig och skulle absolut tordas, men jag tycker fortfarande att det är lite för dyrt.
Så om jag tordes och tyckte att jag ville lägga de pengarna så skulle jag ta bort lite veck i pannan, minska min dubbelhaka som jag haft hela livet och kanske ta bort lite fett från magen.
Vad jag däremot är rädd för är att har man väl börjat gissar jag att man vill göra mer och mer
och det som skrämmer mig är när unga fina tjejer håller på och sprutar sig här och där och även opererar sig. Det känns som det är vardagsmat för de yngre tjejerna, medans de i min ålder är 
lite mer restriktiva, fast det borde vara den åldersgruppen som borde vara överrepresenterad.

Om man frågat för 20 år sedan skulle många svarat nej, men idag är det väldigt många som skulle kunna tänka sig att betala en bra summa för att få bort rynkor eller överflödigt fett eller skinn.

I NewYork har man till och med botoxcafé, som man kan hoppa in på lunchen och spruta sig lite, medans man lunchar.
Before and After using Botox for crow's feet:
 https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/0d/7d/73/0d7d73dcaa079876cf946e6a16e1143e.jpg
Det har inte funnits plastikkirurgi på så många ställen
och det är svårt att veta om de är bra eller inte, men ett ställe som jag vet är bra
är  Plastikkirurgigruppen som finns på många olika platser i Sverige


Skulle ni kunna tänka er att plastikoperera er,
eller göra botox/fillers?


Kram Helena

10 kommentarer:

Ekenäsliv sa...

Hmmm, näää... in smärttröskel är alldeles för låg efter allt kroppen varit med om... så nej blir mitt svar.
Men var och en ska göra det som känns bra för en själv och jag dömmer ingen (ja, kanske om det är föööör mycket och plastigt...)
Ha en fin kväll!
Kramar anna

Maria - Wikers Liv sa...

Jag är också kluven där. Jag kan tycka att jag också fått mer rynkor sista tiden, och har alltid tänkt att det är sånt som hör till åldern. Men om det blir FÖR mycket FÖR tidigt??? Jag vet inte... Men jag känner nog att det inte är värt pengarna, än så länge. Fettsugning kan jag däremot inte tänka mig, och inte heller bröstförstoring. Jag hoppas att jag kan fortsätta vara nöjd med mig själv, som jag är ;)
Men var och en får helt klart göra som den vill med sin kropp.
Kram/Maria

Anonym sa...

Nej, gör det inte. Så fin som du är.måste synas att man levt. Alla kan väl inte vara platta och släta hela livet. Att lägga sig ner frivilligt under kniven. Tänk om det går fel. Det räcker ju om man är tvungen. Opererade bort en cansertumör i bröstet förra veckan. Det räcker när man drabbas . Kram Inger

Anonym sa...

Självklart,om man känner sig nöjdare så.Har opererat bort påsar under ögonen.Så fåfängd.

Channal sa...

Tanke kommer och går... men sen säger jag nej! Men om någon vill göra det så är det upp till den personen. Fixar man till och resultatet blir bra är det positivt. Men har jag sett så många fula resultat där vackra, söta kvinnor har blivit "skräcködlor". Bl.a. Meg Ryan, Melanie Griffith, drottning Silvia, Madonna och många fler! Det är inte snyggt! Så jäkla tragiskt!! Bättre att åldrar med värdighet! Finns så många snygga äldre kvinnor med rynkor. Inte har mina föräldrar och mor- o farföräldrar haft tanken. Dagens samhälle och reklam gör att många mår dåligt... unga som gamla! Önskar att det var mer som på 70-talet!

KRAMAR Anna

Anonym sa...

Alltså jag är helt övertygad om att börjar man leta fel så finns det hur mycket som helst!! Ytan verkar vara oerhört viktig i alla fall för vissa . ttor inte att lyckan sitter där levt sunt ät rätt motionera var glad för det du har är mitt råd. ( hur var det nu var din man yngre än dig ? Har för mig jag läst det hoppas inte det påverkar dig negativt......

Ljuva Magnolia sa...

Nej för min del, skulle inte kunna tänka mig något kirurgiskt ingrepp för skönhetens skull, förutom om jag skulle förändras genom en skada eller så. Då kanske jag skulle göra det.
Skönhet sitter inte i hur slät man är eller inte, för mig är det utstrålningen som gör en människa vacker eller ej. Ett par bröst tex, kan aldrig göra skillnad i mina ögon, inte för fem öre. Helt ointressant och gör inget för utseendet. Det är vad JAG tycker, betyder inte att det är rätt men jag tycker det är synd att så mycket fokus ligger på sånt.
Även om jag fortfarande är ganska slät och så fortfarande (är ju inte så himla gammal ännu precis) så förändras ju kroppen, och ska vi ta det där med brösten så har ju de fått utstå en hel del eftersom jag ammade bägge barnen länge och de kanske in ser så himla nyfikna och fylliga ut längre haha, men det skiter jag fullständigt i. Även häckens glansdagar är över haha, den är på väg neråt ;)
Att hålla sig fräsch genom bra kost, motion och hygien tycker jag såklart är viktigt, mer fokus på det än att försöka gå en massa genvägar på kliniker.
Botox är jag helt emot eftersom de flesta producenter fortfarande testar på djur och inte gör celltester. Flera hundra tusen djur dör varje år i fruktansvärda plågor. Blir helt vansinnig när jag tänker på det. Inte ens medicinskt skulle jag använda det, även om jag lider av fruktansvärd migrän och det sägs hjälpa, inte värt det ändå.

Intressant ämne minst sagt, det där med operationer osv, många av mina vänner är helt för och kanske lika många emot, och så är det, man tycker olika.

Önskar dig en fin torsdag vackra du (du är en sån som har den där speciella utstrålningen som gör en människa vacker, och en sån värme i blicken)
Kram Catta

Unknown sa...

Här är jag kluven. Å ena sidan anser jag att åldras är "vackert". Men sedan finns det saker man inte mår bra av och då kan en ändring vara på sin plats. Samt om man känner att någon liten justering skulle göra stor glädje.
Personligen tycker jag det är lite för dyrt fortfarande.
KRam
Maria

Anonym sa...

Jag är 53 och faktiskt nöjd med min kropp, visst finns det skavanker men i det stora hela är jag nöjd!
Jag förstår folk som genomgått en stor viktnedgång och fått mycket hängande hud på magen som vill operera bort det. Jag har en väninna som gjorde det och resultatet blev superfint! Det går ju verkligen inte att träna bort.
Precis som många skriver tycker jag också att det är upp till var och en, men ibland går det ju till överdrift. Speciellt när man ser om "USAfruar i en del program" där alla ser likadana ut med opererade bröst, långt hår, stora läppar osv....då blir det löjligt!
kram Monica

Unknown sa...

Det är ju upptill var och en. Men själv tycker jag att man skall vara nöjd hur man ser ut. Även om man kan önska. Mår ju bra som det är. Vet inte om jag skulle bli lyckligare med lite botox. Mina skrattrynkor har jag gått för jag haft roligt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...