tisdag 3 februari 2015

Datatid

Hej på er!

Jag gillar bäst att jobba vid vår stationära dator.
det har jag verkligen kunnat göra när jag vill.
Nu blåser andra vindar.

Den lilla måste också sitta här vid min plats.

Hon som en gång fick en dator i julklapp,
men som inte duger nu, hmmm.
Kanske får ta den jag, det är bara det att jag gillar
att sitta på mitt lilla kontor och lilla O
vill inte ens ha skrivbord på sitt rum, för det räcker
tydligen med bara sminkbord, tycker hon.
Ni ska höra våra diskussioner här hemma.
 
Hon vet vad hon vill den lilla.
 
Nu fick jag sitta här 20 minuter innan hon skulle ha datorn.
 
 

Och självklart går skolan före allt det jag vill göra.

 
 Men det kanske är dags att hennes sminkbord får bli skolplats, snart. 
 
 Jag hade lite jag var tvungen att fixa med, men det får bli lite senare.
 
 
Hur gör ni hemma?
 
Har barnen egna datoror på sina rum som de sköter skolarbetet med
eller har ni en som ni har tillsammans?
 
 
Kram Helena
 
 
 
 
 

12 kommentarer:

Sofi sa...

Hej Helena!

Här har vi ju inga barn än så vi får ha datorerna för oss själva:)
Vi har en stor stationär dator på G:s kontor. Där kan han även koppla in sin bärbara jobbdator så han kan få upp den på stora skärmen på nåt sätt;) Mycket smidigt eftersom han jobbar en del hemifrån:)
Jag får nöja mig nörd en bärbar men jag använder den ju bara till bloggen så jag ska inte klaga:)

Tycker också marrakech är fint! Det dör duschdraperiet får gärna flytta hem hit:)
Beställde faktiskt lite från Ellos här om dagen, bla en mammajacka till mig.

Rosa vill jag också ha efter jul!
Ditt vardagsrum är så fint tycker jag!

Ha en bra kväll nu!

Kram Sofi

Mittgodastefinaste sa...

Jaa du denna skärmtid! Äldsta har lånedator från skolan. Mellan har en gammal skruttdator och mellan och minsta fajtas om Ipaden. Minsta har skärmtid måndagar och fredagar...
Min ubergamla dator ärvd av maken sjunger på sista versen.

Kram Jenny

mammaxtre sa...

Jag och sonen har en varsin. Jag har ett gammalt skrälle och han har en ny fin värsting :-)

Ha det gott

My kids' Mom sa...

Hej,

Mina barn, 14 & 17 , har egna MacBooks lap tops.

Jag har även min egen MacBook Air och i Sverige hade vi även stationär dator, precis som du. Men den fick stanna kvar där...

Ha en toppen dag!

Kram, Anneli i San Diego

Maria sa...

Oj, jag törs knappt tala om hur mycket datorer vi har här hemma... Jag har min macbook air, som jag tokgillar. Men så var jag "tvungen" att få en pc, som jag kan koppla ihop nya symaskinen med, det var så krångligt med macen. Så där har jag en till bärbar dator. Döttrarna som bor hemma har datorer, egna eller "egna" från skolan. En större stationär har vi också uppe i kontorshörnan. Samt att jag har en minipadda, maken har en "vanlig" padda, och Minstingen har en padda från skolan... Plus att det ligger en seg gammal bärbar och samlar damm...
Inte klokt egentligen, kanske?
Men innan vi hade så många datorer, så var det lite så där som hos er. Att man fick stå på kö, för barnens skolarbeten ;)
Kram/Maria

Hemma på Sjuan sa...

Jag har laptopen, mannen har en "padda", mellansonen en stationär och äldste har en stationär och en bärbar så minstingen får låna någon av de. Men snart flyttar äldste igen så då kommer minstingen att vilja ha min...
Kram Suss

anettan sa...

Mina killar har egna datorer och för skolarbete har de datorer från skolan. Mannen har egen och jag har egen så vi klarar oss. kram Anette

Ekenäsliv sa...

Go kväll vännen!
Hmm, svårt det där... Vi har ju ett antal datorer och min man kan fixa en del med dem så... Vi har den i gästrummet/kontoret, den använder jag mest. Loppan sitter där ibland. Sen har maken en dator nere i sin snick med ett skrivbord. Sen har han en bärbar genom jobbet, och så har vi en bärbar till (fast den är inte så ny). Sen har vi ju en ipad och den vill helst loppan ha.
Men samma regler här, skolarbete först. Än har de intebörjat joba med datorer i skolan... Fast kanska är de lite efter när det kommer till sånt här på landet... De jobbar vid datorer i skolan men har inte hemuppgifter som ska göras på datorn.
Men vi har en del diskussioner här hemma gällande det där med TV, dator och skärmtid... Vill att hon ska läsa mer, men hon gör tuuuusen andra saker istället för att läsa.
Så det är sååå svårt med den dör balansen och ibland känner man sig bara såååå tjatig, för jag vill inte att hon sitter för mycket vid en skärm.
Men sen är tanken att vi ska ha ett skrivbord där uppe i lilla hallen och då har vi en mac som vi ska sätta upp där.
Men fatiskt har jag lycktas övertala mannen till att vi ska slipa golven där uppe, wieeeeeeeee! För det känns inte som det spelar nån roll vad man gör när golven ser ut som de gör.. Men snart så;-)
Det blev långt..;-)
Kram Anna

Villa Ell sa...

Vi har en bärbar data och en Ipad.
Jag gör det mesta på min Iphone.
Min man är knappt intresserad av den tekniska världen..
så här är det väl fritt fram för vilken som men vi har begränsningar med Spel tid... där är det diskussioner kanjag lova

Kram Sandra

Pia Gustafsson sa...

mitt barn som ju snart är stor och går på gymnasium han har egen dator från skolan och har haft egen dator sedan många år. En riktig nördfamilj Kraaaam Pia

Jennica... sa...

Jag förstår henne! Det var en fin och mysig datorhörna! :)
Här hemma finns två datorer (förutom när jag har min jobbdator med mig hem) och det är min bärbara och min dotters bärbara. Hon har fått sin från skolan och den har hon på sitt rum. Hon har också sminkbord och inget skrivbord, hon är 14. Men hon sitter med sin dator i köket eller i sin säng, det gillar hon bäst.
Kram Jennica

Stina I Söder sa...

Elin, som går i sexan,har önskat sig presentkort på mediamarkt i födelsedagspresnt och julklapp och nu har hon en egen laptop(Lenovo)med Word, Excel, Powerpoint som hon behöver i skolarbetet. Denna har hon på sitt rum. Hon har en ipad(jultidningar) som hon har i tv-rummet på kvällar och nätter. Där förvaras även mobilen. Vårt tv-rum har vi gjort till ett umgås-rum där vi har en "stringkombination till datorjobb, en läsfåtölj och en stor, stor soffa.
Jag har en macbook hemma och en bärbar pc och ipad air från jobbet. Killarna har också varsin ipad(dootens gamla som vi köpt av henne sedan hon fick ny genom jultidningsförsäljning). Maken har bärbar dator genom sitt jobb.
Vi har begränsad skärmtid för både vuxna och barn. Personligen ogillar jag folk som håller på med sina mobiler under middagar mm.
Kram Stina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...