Äntligen en ledig helg och det ska bli roligt att gå på Ljust och Fräscht i morgon.
Innan ska vi till den fina restaurangen Amano, som placerat sig bland de tio bästa restaurangerna i Sverige enligt Wite guide. Det speciella med Amano är den speciella servicen med de finaste och anrikaste italienska Mastroberardino vinerna, som kommer från en stor familjeegendom i Kampanien som grundades på 1700-talet i hjärtat av Irpinia av Pietro di Mastro Berardino.
Närproducerade, ekologiska råvaror serveras. deras kalvfile är vida känd och den åt jag sist jag var där.
Imorgon ser min meny ut så här
Rotolo di Pecorino con pistacchi tostati
Pistage och honungsbakad getostbakelse med örtrostade Ekorödbetor från Himlagård Pistaccio, Honey- Baked Goatmilkcheese
Pistage och honungsbakad getostbakelse med örtrostade Ekorödbetor från Himlagård Pistaccio, Honey- Baked Goatmilkcheese
Filetto di Luccio perchia in padella con tortino di broccoli e funghi e schiuma di Prosecco
Skinnstekt färsk Gösfilé med kantarell och broccolibakelse. Serveras med Proseccoskum och höstprimörer Fresh Pike-Perch fried on its skin & served with a chantrell-broccolicake & vegetables of the season
Skinnstekt färsk Gösfilé med kantarell och broccolibakelse. Serveras med Proseccoskum och höstprimörer Fresh Pike-Perch fried on its skin & served with a chantrell-broccolicake & vegetables of the season
Cioccolato con Amore
Amano´s Amedeichokladganache med plommonglass, icewinegelé, kanelcrisp och syltad höstskörd Baked Amedeichocolate, plum-icecream & icewine-gel.
Ha en mysig fredags kväll!
Här ska vi ta en promenad med Bosse som bor hos oss nu i tre veckor!
Helena
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar