fredag 27 januari 2012

Amano

Hello härliga fredag!
Äntligen en ledig helg och det ska bli roligt att gå på Ljust och Fräscht i morgon.
Innan ska vi till den fina restaurangen Amano, som placerat sig bland de tio bästa restaurangerna i Sverige enligt Wite guide. Det speciella med Amano är den speciella servicen med de finaste och anrikaste italienska Mastroberardino vinerna, som kommer från en stor familjeegendom i Kampanien som grundades på 1700-talet i hjärtat av Irpinia av Pietro di Mastro Berardino.

Närproducerade, ekologiska råvaror serveras. deras kalvfile är vida känd och den åt jag sist jag var där.

Imorgon ser min meny ut så här





                                             Rotolo di Pecorino con pistacchi tostati

Pistage och honungsbakad getostbakelse med örtrostade Ekorödbetor från Himlagård Pistaccio, Honey- Baked Goatmilkcheese

          Filetto di Luccio perchia in padella con tortino di broccoli e funghi e schiuma di Prosecco

Skinnstekt färsk Gösfilé med kantarell och broccolibakelse. Serveras med Proseccoskum och höstprimörer Fresh Pike-Perch fried on its skin & served with a chantrell-broccolicake & vegetables of the season

                                                                   Cioccolato con Amore
Amano´s Amedeichokladganache med plommonglass, icewinegelé, kanelcrisp och syltad höstskörd Baked Amedeichocolate, plum-icecream & icewine-gel.


 


Ha en mysig fredags kväll!
Här ska vi ta en promenad med Bosse som bor hos oss nu i tre veckor!

Helena

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...