fredag 26 september 2014

Vad händer?

Godmorgon!

Ställde mig på vågen i morse,
vilket jag max gör ett par gånger/år.

Jag fick en chock, kan jag säga.

Nu väger jag snart så mycket som jag gjorde när jag 
väntade stora tjejen.

Jag som inte kan banta. Försökte med LCHF i tre veckor
för några år sedan och Slanka för ett år sedan, men det är inget för mig.

Men jag vill kunna äta på ett sätt som är naturligt,
en kost jag kan äta jämt.

Med tanke på att jag rör på mig mycket mer än för ett år sedan
så måste det väl betyda att jag äter mycket mer också, annars skulle 
jag väl minskat i vikt kan man tycka.

Tyvärr äter jag som jag alltid gör, förutom att grädden är borttagen
i vardagsmaten och cola dricks väldigt sällan.

Vad är mitt problem kan man undra?

 Hoppade mackorna till frukost idag och kokade två ägg.





Får väl helt enkelt sluta med min älskade pasta, 
men vad i herrans namn ska jag äta då?

Om jag hade bättre fantasi vad gäller mat...

Nej nog talat om min vikt.

Nu måste jag sätta fart om jag ska hinna
något innan lillprinsen kommer.

Och hörrni, det är ju Fredag, bara det är ju härligt.

Kram Helena

28 kommentarer:

Anonym sa...

Du är fin som du är, har själv börjat på viktväktarna så man kan äta allt men inte alltid och inga mängder. Trevlig fredag på dig!

LIFESTYLE & INTERIOR by Sessan sa...

I know the feeling, say no more.....
Ger en tröstande kram & skyller på hormoner, jag har inga andra goda råd så då är jag tyst ;)

Njut fredagen & komihåg, -Du är super vacker som du är!!!

Välkommen Hem! sa...

Jag tycker du är härligt fin som du är!
Själv har jag ingen våg och tänker inte skaffa nån heller ;-)
Vissa säger "men du som är så smal", men det har jag inte alltid varit (var en liten "knubbis" hela min uppväxt) så om jag inte tänkte på vad jag stoppar i mig skulle jag lätt kunna väga 15 kilo mer än vad jag gör idag!
De senaste åren har jag därför börjat tänka på vad jag stoppar i mig, utan att för den delen behöva banta.
Äter en stadig frukost (oftast ägg och bacon) nästan alltid en rejäl sallad till lunch och middag försöker jag att inte äta så sent och tar heller inte om.
Både jag och maken försöker att undvika feta produkter, pasta, potatis, ris och bröd i den mån det går och vi fyller på med massor av sallad i lika former istället. Vi kör nån slags egen variant av GI kan man säga, men det passar oss och visst kan det slinka ner både en och annan mumsbit ibland och på helgerna äter vi gott!
Det blir tills slut en livsstil och man vänjer sig.
Du får känna efter vad som känns bäst för dig, utan att du ska behöva svälta men man kanske får ta bort vissa saker som småätandet och pastasåser men fylla på med grönt istället. Det tar ett halvår innan det märks på kroppen men det är det värt på sikt!
Viktigast är ju ändå att du mår BRA!
Kram och ha en härlig helg!
Judita

House and Garden by Bia sa...

Pasta som är så gott...jag är förtjust i Italiensk mat...men sallader i alla varianter gillar jag också. Det är svårt att säga vad du kan ha gått upp av...pröva att äta små portioner...sen är ju motion bra...man måste bli varm och få upp pulsen (vet du säkert)...själv har jag gått ner i vikt i sommar...hur konstigt som helst !!!??...för jag har inte motionerat, bara gått promenader. Önskar dej en trevlig helg...unna dej nåt gott...det är ju helg!!!
Kram bia

Villa Carl Larsson sa...

Ja det här med vikten kan vara ett dilemma för många, så även för mig. NÄR ska man någonsin bli nöjd? Jag är lite utled på kommentaren "du är fin som du är" för visst är alla det. ALLA! Men man vill ju inte bara vara fin som man är, man vill ju trivas med sig själv. Just nu är jag gravid och har stor mage med all rätt. Längtar dock massor efter att kunna röra mig som vanligt och komma igång med motionen på riktigt igen sen. Men allt har sin tid.
Allt handlar så klart om intag och utgifter. Hur mycket man stoppar i sig och VAD man stoppar i sig i relation till vad man gör av med. Ingen nyhet direkt. Sen beror det ju på vilket mål man har med att "banta". Viktigt tror jag dock är att man hittar ett sätt som håller i längden.
Tänk långsamma kolhydrater, protein och bra fetter. Ett exempel - omelett med 10% feta ost, tomater och avocado. Krydda med färsk basilika. Tips på mellis - några små bitar ost 10% (proteinrikt och mättande) tillsammans med några skalade räkor och en halv avocado. Mums!!
Nu var det ju inte meningen att jag skulle skriva så här mycket och tro att jag vet bäst på något sätt, men när vi ändå var inne på ämnet ;)
Och du.. testa frysa en banan. Mixa den sedan som en glass och blanda ihop med kvarg 0,1% och lite kanel. Jag är såld hehe.

KRAM till dig och trevlig helg! /Josefin

Anonym sa...

Tycker också att du är fin som du är.... Jag började själv med viktväktarna nu efter sommaren och jag tycker att det passar mig perfekt... kan äta allt men inte alltid... Ha enskön helg.

Tiina sa...

Jag tycker att du är vacker så som du är! Men jag förstår känslan, när man ställer sig på vågen och blir så ledsen, besviken och fylld av ångest för att vågar visar en siffra man inte vill se. Men jag har ställt undan min våg nu och så länge mina kläder passar och jag mår bra så är jag nöjd. Kram och ha en fin helg!

Glamour-Psykologen sa...

Visst är det konstigt det där, att man ibland går upp i vikt utan att man faktiskt märker det och förstår varför... Jag håller förstås med alla ovan, du är superfin som du är nu - för mig är du inte "stor" på nåt vis!! Men som nån skrev så vill man ju känna sig i form för sig själv, och vad det innebär vet man bäst själv. Jag tycker dock inte att du ska sluta äta pasta, det är ju bland det godaste som finns! Men man kan ju tänka att man äter det antingen på lunchen (bättre än till middagen) eller till helgen. Hur som helst - jag tror det är en åldersgrej det där, jag märker själv att min förbränning blir sämre för varje år så det kostar mig mer att hålla mig i form. Inte kul för en latmask som mig själv, haha... ;) Men du, njut nu av helgen och fokusera på hur snygg du är - dventuella förändringar är ju måndagarna till för ;) Varm kram till dig, finaste Helena!! <3

Nordhem sa...

Alla är fina som de är, så sant..men man skall trivas med sig själv också o gör man inte det så känner man sig inte lika fin..för egen del släppte jag på den kontrollen jag ändå hade i våras o givit upp en del under sommaren. Det har jag tagit tag i nu o försöker mota bort de där tankarna på att man får liksom börja om från början. Jag kör 5:2 vilket passar mig jättebra, gubben äter mer åt anpassat Lchf vilket funkar för honom. Det är nog det som är grejen för oss- att vi hittat ett sätt som passar just oss..Han har inte lika stort fokus på att bara ta bort kolhydraterna helt utan äter kollisar ibland o av bra sort. Äter grönsaker gör han också =) Jag för min del äter ung likadant som han med kolhydrater, mycket grönsaker o så mina fastedagar då. Det här funkar för mig som sagt o jag skulle nog kunna hålla på med detta (då som 6:1 istället för att få vissa hälsoeffekter) även när jag förlorat de kilon jag önskar få bort. Hur du än gör så är det som många andra säger här: Du är fin som Du är men jag hör också vad du säger eftersom jag själv befinner mig i likadan sits. Lycka till o kram!

eastcoastmom sa...

Har lite samma problem, och en bov är åldern. Det blir bara svårare och svårare att gå ner i vikt ju äldre man blir... dessutom går metabolismen ner. Jag tränar som jag alltid gjort, springer milen fem gånger i veckan. Nä, det är inte kul...

Sabelhagens Olivlund sa...

Du är fin som du är och ser alltid så pigg och glad ut, men jag förstår vad du menar. Jag känner samma sak. Och jag vet vad mitt "problem" är. Jag äter för stora portioner, jag behöver minska på maten och bara äta sötsaker på fre-lör. Det låter så enkelt men det är det inte, tycker inte om att vara hungrig. Något som fungerar för mig är att gå morgonpromenader innan frukost, då bränner man fett.
Lycka till vännen
Kram Maria

Anonym sa...

Om du rör dig mer än vanligt så kanske det är muskler som du fått!
Muskler väger mer än fett!
Har detta problem, är inget träningsfreak men promenerar regelbundet samt joggar i perioder.
När jag ställer mig på vågen slår den bakut ibland.
Om jag minskar på mina promenader minskar även vikten!
Tack för en härlig blogg, får så mycket inspiration!!
Trevlig helg!

CONCEPT by JESSICA sa...

Du är ju så fin.. Nummer ett, kasta ut vågen. På allvar!! Ingen bra måttstock. Ta mått istället, en hel del har du säkert omvandlat till muskler nu när du rör på dig mer med Doris, och muskler väger ju mer vilket du vet;)
Några tips på bra kolhydrater är råris, quinoa, sötpotatis, bulgur.. Jag äter det för det mesta och det funkar super.
Boomerang är svaret på din fråga;)
Fin helg till dig, kram

Villa Ell sa...

Jag kan bara hålla med alla ovan :-)

Nu är jag absolut ingen expert på detta men alkohol, pasta, potatis, bröd är väl stora bovar!
Själv vill jag att något drastiskt ska hända på en natt men ikke det..
Minska portionerna och ät regelbundet som Skalman! inkl mellanmål!
Jag river färsk vitkål och squash
och har det ist för potatis, pasta
När jag tränar mycket åker såklart pasta ner...

trevlig helg och ha det så mysigt med lillprinsen
Kram Sandra

ulrica sa...

Det lilla jag har sett av dig så är du jättevacker!! Men, jag förstår så väl känslan när vågen går uppåt och maktlösheten tar över.

För mig gick det ju så långt så jag efter många år som extremt överviktig gjorde en Gastric Bypass så jag är mer än välkänd med känslan av att inte känna igen sig i sin egen kropp.

Jag är nog den sämsta på att ge dig råd, då jag själv inte lyckats på egen hand.. men något litet som hjälpt mig är frukt, jag skär ofta upp en skål med fruktbitar på kvällen vid teven. Det har hjälpt mig att hålla mig ifrån mackor, kakor eller godis.

Varmaste kramar till dig

No34 sa...

Du är väldigt vacker som du är, MEN jag vet hur det är om man inte har en trivselvikt!!
Om jag inte skulle träna, så lägger jag på mig ganska omgående. Därför är jag ganska noga med "bara" en lagom portion, gärna mycket grönsaker till, och sen älskar jag vatten.
Dricka och smörgåsar tycker jag helt enkelt inte om... som tur är!
Tror nog egentligen på att äta i princip allt, men mycket mindre portioner...
Fredagskram från Kate

Tante Mali sa...

Helen, this is so beautiful! Very charming!
All my best
Elisabeth

Hemma på Sjuan sa...

Kan bara hålla med tidigare kommentarer, du är verkligen jättesnygg Helena! Men det viktiga är att det känns bra. Jag undviker nästan kolhydrater helt men unnar mig gott nån gång ibland. Har ändå inte kommit tillbaks till den vikt jag vill väga...
Man måste hitta det som känns bra annars funkar det inte. Här hemma äter vi mycket rotfrukter istället för pasta o dyl.
Viktigt att mäta sig också, du har förmodligen lagt på dig mer muskler! Kram o fin helg till dig, kram Suss

Anonym sa...

Om du verkligen tycker att du väger för mycket så rekommenderar jag viktväktarna. Enligt mej den metod som lär en att äta rätt och lagom stora portioner. En metod för resten av livet inte bara en tillfällig bantningsmetod. De är ju noga med att säga att de inte är en bantningsmetod. Apropå pasta så kan du välja fullkornspasta som är bättre.Vikten är en kamp!! /Margareta

Bara MammaMilla sa...

Jag tycker precis som de andra att du är hur fin och snygg som helst. Vi (min man och jag) gick ned ett antal kilon var då vi började med matkasse från CityGross. All mat lagas från grunden, inte en massa halvfabrikat med diverse tillsatser. Det positiva är att vi ny ett och ett halvt år senare håller vikten. Ha en fin helg! Kram Camilla

Vikeskärs hem och ting sa...

Heej, vet precis hur det är, jag trivs inte hur jag ser ut nu. För mig är LCHF det bästa någonsin och nu kör jag stenhårt med det igen. Tror psyket måste vara med till hundra annars går det inte.
Men ät det du brukar äta, minska bara ner på pastan, alltså ta inte lika mycket på tallriken och ät något annat än mackor kanske?
När jag kör lchf så vräker jag inte i mig fett. Fungerar fin fint och jag äger ingen våg, jag mäter cm istället. Bättre ifall man tränar då man bygger muskler istället som väger mer.
Kraam

Anonym sa...

Det är inte lätt det där, önskade att jag hade något supertips. Har du testat att ta hjälp av en dietist? Se vad du behöver få i dig och vad du behöver dra ner på. Du kanske inte behöver sluta med pastan helt... Jag vet inte.
Hoppas du kommer på något!

Unknown sa...

Samma sak här:( väger snart så mycket som när jag väntade tvillingarna. Tycker du är jättefin som du är och tycker inte du ska sluta äta gott. Men något bra recept på vad man ska göra har jag tyvärr inte. Kram Pernilla

Channal sa...

Du är fin precis som du är! Skit i vågen! Sedan jag fyllde 40 har ett kilo per år smugit sig på. Nu när jag är 50+ är det ännu tuffare! Har bestämt mig för att äta bra mat på bestämda tider. Inget småätande! Sen att röra på sig! Gillar Martina Haags bok heja heja! Lyssna på hennes vinter pratare på SR.se. Så bra!!

KRAM Anna

Enkel stil sa...

Jag fick diagnos diabetes för några månader sen. Jag har ingen tablett så det blev till att tänka efter lite mer vad man stoppar i sig och lite mer vardagsmotion. Så glad för mina fyra kilo jag tappat men ännu mer för dom sex cm jag minska i midjan. Doktorn brukar säga att man måste göra av med mer än det man stoppar i sig annars minskar det inte på vågen. Kramar Anita

Jeanette sa...

Droppa vågen, det viktigaste är att man trivs!!
En stor anledning till att man går upp i vikt nu tror jag helt klart att åldern tar ut sin rätt, ämnesomsättningen minskar ju tydligen ganska drastiskt... Jag klarar inte heller bantningar (längre)så det finns bara ett knep: inkomster-utgifter ;-)
Men jag tycker att du är superfin, stora charmen med mänskligheten är att vi inte är stöpta i samma form.
Kram o ha en härlig helg

mammaxtre sa...

Du är vacker och klär mycket bra med dina kilon. Vill att du ska veta det. En vän till mig gav sig själv ett nyårslöfte om att inte banta något mer. Hon började promenera 1 mil varje dag. 1 mil uppdelat på flera promenader vissa dagar och andra dagar 1 mil i en promenad. Hon rasar i vikt. Kram

vitthusmedrosaknutar.blogspot.se sa...

Du är fin som du är. Men man är sig själv närmast. Har själv gått ner med hjälp av viktväktarna och fått bra resultat.Är nu nere i min vikt som jag hade innan jag fick barnen. Det fungerar. Man får äta allt men inte alltid. Kan varmt rekommendera viktväktarna om du vill pröva. Man ska inte väga sig så mycket utan ta hjälp av måttbandet och mät dig istället. Kram Susanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...