torsdag 24 november 2011

Saffransskorpor

Måste bara dela med mig av receptet till  Leilas saffranskorpor! Dom är så himla goda att doppa i kaffe eller till glöggen, hoppas jag hinner göra dom i helgen, har massor inplanerat. Och vet ni, det absolut värsta! Jag har inte smakat på någon glögg än, jag som brukar hänga på låset när Blossas årsglögg släpps, men i år har jag inte riktigt hunnit med. Frågan är om den är god, eller om man ska satsa på någon annan sort. Någon som smakat och kan uttala sig?

Ingredienser
100 g smör 1 g saffran 2 st ekologiska ägg 1.5 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1.5 dl hel sötmandelRåsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
www recept.nu

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...